onsdag 22 maj 2013

Idag var bara en sådan dag

När sömnen är som vackrast, barnet ligger bredvid och andas sött, regnet som droppar ner och ger en mysig känsla av ro och sängen känns så där extra varm och skön. Ja, sängen blev alldeles mjuk, ohämmat härlig och täcken sveper in dig i sin värme. Då när allting är frid och fröjd, njutningen är fullbordad, livet är perfekt, ja då.

Då ska det mest irriterande ljudet på denna planet ljuda över hela huset och förstöra varenda lite mysfaktor som finns. Hjärtat hoppar ur kroppen, springer och gömmer sig i en vrå och försöker med sina små medel återhämta sig efter ett scenario uttaget från en mardröm. Katten kan helt plötsligt från ingenstans flyga flera meter långt och försvinner i blixtens fart.
Dammråttorna under sängen blåste all världens väg, ut genom fönstret, helt vettskrämda flydde dem platsen och skriker högt: -Vi kommer aldrig mer tillbaka!
Mysfaktorn, lugnet och den perfekta tillvaron är borta. Istället lider du nu av förvirring och hjärtklappning. Du känner att kroppen fylls av hat, ett hat som bara ett hat kan förstå.

I din förvirring försöker din hjärna göra ett försök till att förstå vad det är som händer, detta till ingen nytta alls. Hjärnan slog på sin telefonsvarare och den löd: -Vänligen återkom vid 65-års ålder. Hjärnan har försvunnit från ditt liv, en stor avsaknad infinner sig. Vad tar gör du nu?

Kroppen början instinktivt röra på sig och örat söker efter ljudet som låter. Armen börjar signalera och röra sig mot nattduksbordet där ljudet verkar komma ifrån och handen följer efter. Handen gör ett försök till att försöka avlägsna ljudet som nu har tilltagit i sitt skriande. Detta helt förgäves då ögonen ännu inte har beslutat sig för att fungera och ett fumlande är ett faktum.
Du ligger nu i världens bästa position, och med armen bakom ryggen som gör ett tappert försök till att lokalisera vart detta skriande ljud kommer ifrån. Du inser snart att du måste vända dig om.

När du väl vänt dig om måste samma procedur med arm och hand genomföras, då du nu lagt dig i en mycket bekväm position igen. Handen har nu intagit position och inväntar ögonen.
Ögonen öppnar sig sakta och kan tillslut förstå, det är fel väckarklocka som ringer, den andra är på andra sidan sängen och tillhör inte ens dig.

Du kan gott somna om igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar